1 Ocak 2014 Çarşamba

HTML Nedir?

Bilimin Rengi

Ne Öğreneceğiz :::

1. HTML'nin ne olduğunu,
2. Programlama dilinin ne olduğunu,
3. Örnek bir HTML kodunu ÖĞRENECEĞİZ.
HTML'ye başlamadan önce kısaca programlama dilini tanımlayalım.
Programlama Dili Nedir?
Öncelikle bir bilgisayar bizim dilimizi anlayamaz o sadece makine dilini (0 ve 1'lerden oluşan kodları) anlar. Mesela bilgisayar ekranına "Merhaba" yazmak için belkide bir sayfalık kod yazmamız gerekebilir. Bunun için insanlar program yazmayı için programlama dillerini geliştirilmiştir. Bu sayede o bir sayfalık kodlar 2-3 satıra kadar azalabiliyor.
Programlama dilini kısaca öğrendiğimize göre şimdi devam edebiliriz. HTML dili bir programlama dili olarak sayılmaz fakat yorumlayıcılar (programlar) yardımıyla güzel programlar yazılabilir. Peki HTML ne dilidir diye sorarsanız: "Tim Berners-Lee'nin geliştirdiği bir metin dilidir."
HTML tabi ki İngilizce bir kelime açılımı ise "Hyper Text Markup Language"'dır. Yani Türkçe karşılığı ile "Zengin Metin İşaret Dili" denilebilir. HTML'nin temeli taglar (etiketler) dir. Son sürümü ise HTML5'tir. Bizde bu sürüm üzerinden derslerimizi vereceğiz.
HTML'yi açıklığa kavuşturduğumuza göre şimdi HTML ile ilgili kısaca bir kod yazalım.
Kod:::
<!DOCTYPE>
<html>
<head>
<title>Bilimin Rengi</title>
</head>
<body>
<a style=" color: blue; font-size: 40px;
font-family: cursive; text-decoration: none; "
href="http://biliminrengi.blogspot.com/">
Bilimin Rengi
</a>
</body>
</html>
Tarayıcıda:::

Programlama dillerinden daha kolay öğrenilir. Çünkü ezberlenmesi gereken bir algoritma yoktur. Bu dili tek başına öğrenmek bir saçmalık olur. Nedeni sadece HTML ile güzel bir şeyler elde edemeyiz. Bunun yanında CSS'yi ve Javascrip'ti öğrenmeliyiz ki kod yazmak daha eğlenceli olsun. Ve tabi ki tasarım daha güzel hâl alır.
Sonuç Olarak:::
HTML bir programlama dili değildir.
O bir metin dilidir.
Kolay öğrenilir.
Taglardan oluşur.
Ve eğlenceli bir dildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder